Tags

Related Posts

Share This

Tour Kennisfitheid

De match tussen doelen en kennis in één simpel getal uitdrukken: dat is de kern van het Kennisdashboard. In vijf stappen ben je aan het sturen op kennis met jouw afdeling.

Stap 1) Mijn afdeling heeft een aantal kennisdoelen.

Als je inlogt in het systeem zie je in één oogopslag de kennisfitheid van jouw teams. In het voorbeeld: Jij bent een medewerker van de afdeling Communicatie.

1

Je ziet direct de belangrijke kennisdoelen voor die afdeling staan en hoe kennisfit deze is. Dat betekent: de kennis die nodig is om het kennisdoel ‘Marketing campagne’ te behalen matcht voor 56% met de kennis die al aanwezig is. De fitheid van de toekomst toont de match tussen jouw ontwikkeldoelen en de gewenste kennis.

 

Stap 2) Welke kennisgebieden zijn belangrijk?

Je kunt op de verschillende kennisdoelen doorklikken. Je komt dan in een scherm waarin staat gespecificeerd welke kennisgebieden er belangrijk zijn om een kennisdoel te behalen.

2

Je ziet in het voorbeeld dat het kennisdoel dat gesteld is voor het kennisgebied ‘public relations’, voor 61% wordt gehaald. Een aantal medewerkers heeft aangegeven zich hierin te willen ontwikkelen. Daardoor neemt de fitheid in de toekomst toe.

 

Stap 3) Welke kennis is er nodig?

De manager van de afdeling communicatie heeft bepaald dat om het kennisdoel ‘Marketing campagne’ te bereiken er acht personen nodig zijn met basiskennis van public relations, zes met gevorderde kennis en drie met specialistische kennis.

3

Je kunt zien wie op dit gebied de kennishebbers zijn en jouw eigen kennis en ontwikkeldoelen toevoegen!

 

Stap 4) Mijn kennis!

Om de kennisfitheid correct te kunnen berekenen is het van belang dat alle kennis binnen de organisatie in het Kennisdashboard wordt ingevuld. Je kunt jouw huidige en toekomstige kennis dan ook direct bijwerken!

4

Door een ontwikkeldoel aan te geven, weet de manager direct bij wie hij moet zijn om de juiste kennis voor het behalen van het kennisdoel te verkrijgen. Win win!

 

Stap 5) Direct resultaat

Jouw aangepaste kennis is direct zichtbaar in het systeem. Het zicht op de kennis binnen jouw organisatie is dus altijd up to date en duidelijk.

5